Tacetttin Bayır'ın imza gününde İzmirlilerden yoğun ilgi

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kendi yaşamını konu alan ‘Benim En Güzel Hikayem Hayatım’ isimli kitabının imza gününde okuyucuları ile buluştu.

KÜLTÜR-SANAT 12.10.2019, 15:35 12.10.2019, 15:40
Tacetttin Bayır'ın imza gününde İzmirlilerden yoğun ilgi

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bugün saat 14.00’de Kitapsan Alsancak şubesinde sevenleri ile buluştu. Sekabet İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, geliri kendisinin kurmuş olduğu ‘Kır Çiçekleri’ adlı eğitim bursuna aktarılacak olan, kendi hayat öyküsünü konu alan ‘Benim En Güzel Hikaye Hayatım’ isimli kitabının imza gününe İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. 

CHP Karaburun eski İlçe Başkanı Bülent Çumçum gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Çumçum, “Tacettin vekilimizi sonuna kadar destekliyorum. Tacettin vekilim daima kız çocuklarının eğitimine destek verdiği için kitabın gelirinin, kız çocuklarına burs olarak aktarılmasını normal buluyorum. Ona yakışır bir davranış, kendisini çok tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kitabı Okuduğumda Utandım”

Kitaptan çok etkilendiğini belirten CHP Aliağa Meclis Üyesi Orhan Ulaşzade de kitap ile ilgili düşüncelerini “Bizler küçük sorunlarda hep pes etmişiz, kitabı okuduğumda bu yüzden utandım. Tacettin Bey’in mücadele ruhu çok yüksek, kendisini daima örnek alacağım” sözleri ile ifade etti.

Etkinliğe katılanlardan Zeynep Kırca isimli Kimyager adayı genç, kendisinin de bir ‘Kır Çiçeği’ olduğunu belirterek, “Vekilimizin bizler için yapmış olduğu bu davranış çok değerli. Biz üniversiteli kız çocukları olarak vekilimize minnettarız” dedi.

Bir diğer katılımcı emekli öğretmen  Metin Demirkaya, “Kitabın, insanlara rehberlik edeceğini düşünüyorum. Kitabının gelirini, kız çocuklarının okuması, onların geleceğinin hazırlanması için kurulan Kır Çiçekleri bursuna aktaran vekilimizi kutluyorum. Bu davranışın diğer milletvekillerine ve iş insanlarına örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Vicdanı İle İşaret Ediyor”

Tecrübeli bir siyasetçinin anılarını okumaktan büyük bir keyif aldığını dile getiren katılımcı Vural Gezer konuşmasında, “Sayın Tacettin Bayır saçlarını neler için ağrıttığı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Kendini bir yere ait hissetmek ve her kesimin sesi olabilmek gibi onurlu davranışların siyasetsilere örnek olmasını diliyorum. Kitabın gelirinin kız öğrencilere burs olarak verilmesi yine örnek bir davranış. Vekilimiz, hangi konuda pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vicdanı ile işaret ediyor” sözlerine yer verdi.

Çeşme CHP İlçe Örgütü’nden bir kadın katılımcı da “Kitabı gerçekten çok beğendim. Eşim bana hep dürüst insanlar siyaset yapamaz derdi fakat Tacettin vekilim, bana ve eşime bu konuda çok güzel bir örnek oldu. Tacettin Bey’in, Mordoğan ve Karaburun’da başlayıp Konak Saat Kule’sinde nergis satması, hayatındaki mücadele beni çok etkiledi ve bana güç verdi. Bu kitaptan edindiklerimi, çocuğumun yetişmesinde kullanacağım” şeklinde konuştu. Genç kadın, kitabın gelirinin Kır Çiçekleri Eğitim Bursu’na aktarılması ile ilgili olarak da “Kız çocuklarına verilebilecek en güzel hediyeydi bu. Kır Çiçekleri Eğitim Bursu’nun bir vakıf olmasını isterim” dedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202