Selçuk Yaşar Sanat Galerisi Kış Sezonunu Açtı

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi yeni sezonun açılışını Muhsin Kut’un “Oradan Buradan Resimler” isimli sergisiyle yaptı.

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi Kış Sezonunu Açtı

İzmir Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, kış sezonunun kapılarını sanatçı Muhsin Kut’un “Oradan Buradan Resimler” sergisiyle açtı. Türkiye’nin ilk özel resim müzesi olma özelliğini taşıyan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, sanatseverleri Ressam Muhsin Kut’un 29 eseriyle buluşturuyor.

İzmirli sanatseverleri usta sanatçılarla buluşturan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi kış sezonunu açtı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğini yaptığı açılışa İzmirli sanatseverler ve Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı.

Açılış sergisi olan “Oradan Buradan Resimler” de, özgün tarzı, akrilik ve yağlı boyayı karıştırarak yaptığı resimlerde çoğu zaman sokak, bina, kıyı şeridi ve tekneleri kullanan sanatçı Muhsin Kut’un 30 eseri İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İlk sergisini Taksim Meydan’ında 60 sene önce sokak sergisi konseptiyle açan Muhsin Kut, “gezgin ressamlar” geleneğinin ülkemizdeki en önemli çağdaş temsilcisi olarak biliniyor. Sanatçı, çarpıcı imgeyi aradığı seyahatlerinde ilgisini çeken her şeyin resmini yaparak sanatseverlerle paylaşıyor.

Türk resmine katkıları nedeniyle 2009 yılında 19. İstanbul Sanat Fuarı'nın 'onur sanatçısı' ödülüne layık görülen sanatçı Muhsin Kut’un “Oradan Buradan Resimler” isimli sergisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar Sultanbet Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202