Orta Avrupa Sineması İzmir’e Geliyor

Hezarfen Film Galeri, bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Orta Avrupa Filmleri Festivali’ni İzmir’de gerçekleştiriyor.

Orta Avrupa Sineması İzmir’e Geliyor

Visegrad ülkeleri işbirliği ile Hezarfen Film Galerisi İzmir’de gerçekleşiyor. Bu yıl 4’üncü defa Macaristan, Polonya, Çekya ve Slovakya sinemalarına odaklanacak Orta Avrupa Filmleri Festivali, İzmir Mimarlık Merkezi desteği ile gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki teması Tuna Nehri olacak. Tuna Nehri üzerinden, insanın iç dünyası su, nehirler ve denizler alt metninde incelenecek. Etkinlik izleyicilere ücretsiz olarak sunulacak. Sinema tarihinin önemli bir dönemini mercek altına alacak olan festival, sinemaseverlere değerli bir program imkanı sunuyor.

Hezarfen Film Galeri’nin İzmirli sinemaseverlerle buluşturacağı ve Tuna Nehri konseptini ele alacağı program, 24-27 Ekim Betmoon tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan seçilmiş filmler, su, nehir ve deniz temasını ele alarak metaforik anlamları ortaya çıkartacak. Festivalde aynı zamanda çevresel ve sosyal bağlamların yanında akışkanlık ve bilinçsizlik konuları işleniyor.

Programda Roman Polanski, Karel Kachyna, Jan Hrebejk, Stefan Uher, Miloslav Luter ve Agnieszka Smoczynska’nın imzalarını  taşıyan önemli filmler izleyicilerle buluşuyor. Orta Avrupa Filmlerinin gösterileceği ve aynı bölgenin tanıtılacağı festivalde Polonya sineması, Roman Polański’nin Mazuristan Gölü’nde gerçekleşen ilk drama filmi “Sudaki Bıçak” ve Agnieszka Smoczyńska’nın “The Lure / Deniz Kızlarının Şarkısı” adlı genç deniz kızlarını konu eden ödüllü filmle temsil edilecek.

Çek sineması ise,  denizden yoksun bir ülkede yaşayan  bir yönetmen olan Karel Kachyňa’nın ‘’Küçük deniz Kızı’’  adlı fantastik filmi ile temsil edilecek. Macaristan ise son yıllarda yapılan 7 kısa film tarafından temsil edilecek. Ortak konusu su olan kısa filmler izleyiciye, belgeselden kurmacaya, akarsulardan göllere Macar sanatı ve coğrafyaları gezdirecek.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202