Mahalle Muhtarından 10 Numara Hizmet

İzmir’in ilçesinde bir otobüs durağına kurulan kütüphane büyük ilgi odağı oldu.

KÜLTÜR-SANAT 26.09.2019, 13:31
Mahalle Muhtarından 10 Numara Hizmet

Beydağ ilçesine bağlı Atatürk Kültür Caddesi üstündeki otobüs durağına bir kütüphane oluşturuldu. Durağa gelenler ya da yanından geçenler gördükleri manzara karşısında şoke oluyorlar.

Alınan bilgilere göre bu güzel uygulama Atatürk Mahalle Muhtarı tarafından yapıldı. Üstelik oluşturulan bu tatlı kütüphanede tüm yaş gruplarına uygun tam 100 kitap var. Durağa gelip otobüs bekleyen vatandaşlar kütüphaneden ilgilerini çeken bir kitabı alarak okuyorlar.

Çevre Sakinleri Memnun

Vatandaşlar bu Betlike hizmetten çok memnun. Uygulamanın mimarı mahalle muhtarı bilhassa çocuk ve gençlerin kitaplara olan ilgilerini yükseltmek istediklerini, durak içinde açmış oldukları kütüphaneye yetişkinlerin de ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Duraktan otobüse binen öğretmenlerden de uygulamaya tam destek geldi. Kütüphaneyi oluşturan, böyle bir fikri uygulamaya koyan muhtara çok teşekkür eden öğretmenler bu şekilde otobüs beklerken kitap okunabileceğini ve kitap sevgisinin kazanılabileceğini dile getirdiler. Hatta bazı öğrencilerin durakta beklerken kitap sevgisini kazandıklarını ve hala devam ettirdiklerini belirttiler.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202