Kütahya Çinileri İzmir’de Görücüye Çıkıyor

Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası tarafından İzmir ilinde Çini Festivali yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 25.10.2019, 17:46
Kütahya Çinileri İzmir’de Görücüye Çıkıyor

2 sene evvel çinisiyle UNESCO 'Zanaat ve Halk Sanatları' alanında 'Yaratıcı Şehir' unvanı almış olan Kütahya, 7 - 10 Kasım tarihlerinde Alsancak Tren Garında Çini Festivaliyle İzmir halkı ile buluşacak.

Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası’nca yapılan festivalde, seramik, porselen, tezhip vb. pek çok alanda tanıtım stantları bulunacak.

Oda Başkanı Sadık Erilbaylı, yapmış olduğu açıklamasında, Festivalde kendilerine desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini, 2017’de Unesco 'Zanaat ve Halk Sanatları' alanında 'Yaratıcı Şehir' ünvanı almış olan Kütahya’nın, İzmir ilinde sanatseverler ile buluşacağını, Kütahya’nın kültürünün tanıtılacağı festivalde ziyaretçilerin sabırlı bir şekilde işlenmiş olan çini sanatını da deneyimleme olanağını bulacağını, Festivalde bunun yanında Kütahya'nın tüm renklerinin bulunacağını, yapılacak sergiler ile bir yandan Kütahya'nın Kültürü anlatılırken bir yandan da sosyal sorumluluk gereğince Kadına şiddete hayır vurgusunun yapılacağını ve 7 - 10 Kasım tarihlerinde herkesi bu güzel etkinliğe beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202