Karşıyaka'da ‘3.Bitlis Günleri’ Başlıyor

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Bitlis Günleri, Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde, 25- 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

KÜLTÜR-SANAT 11.10.2019, 15:25 11.10.2019, 15:56
Karşıyaka'da ‘3.Bitlis Günleri’ Başlıyor

Bitlis Valiliği ile Ege Bölgesi Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Ege Bölgesi’ndeki Bitlis İlçeleri Dernekleri’nin ortaklaşa çalışması ile gerçekleşecek 3. Bitlis Günleri, Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde 25-26-27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 3. Bitlis Günleri, 25 Ekim Cuma günü Saat 10.30’da başlayacak.

4 Gün Boyunca Bitlis Yaşatılacak

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve Ege Bölgesi Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek’i Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu, 3. Bitlis Günleri ile alakalı açıklama yaptı. Karayılanoğlu, “İzmir’de bu etkinliği düzenleyen Bitlis Valimiz Oktay Çağatay’a teşekkür ediyorum. Bitlisliler Derneği olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Gerçekleşecek olan bu organizasyonu çok önemsiyoruz. 25-28 Ekim tarihleri arasında Bitlisli esnafımız, Bostanlı Pazar yerinde stantlar açacak, Burada Bitlis’e has ceviz, Deneme Bonusu bal, üzüm ve pek çok değişik ürün satacaklar. Bunun yanında İzmir’de mutfak kültürünün geniş kesimlere tanınmasını sağlayacaklar. Yöremize ait  türküler ve halk oyunlarının da tanıtılacağı etkinlikte, katılımcılar 4 gün boyunca keyifli dakikalar yaşayacak. İzmir de hatta Ege Bölgesinde yaşayan Bitlislileri ve Bitlis sevdalılarını 3. Bitlis Günleri’ne bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202