İzmirli Sanatseverler Picasso'yla Buluşuyor

Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso’nun eserleri İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

İzmirli Sanatseverler Picasso'yla Buluşuyor

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki önemli kurumların yer aldığı “PICASSO Méditerranée Projesi” kapsamında düzenlenen sergiler serisinin Türkiye bölümü, Arkas Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı.

Organizasyonun kapanış sergisi olma özelliği de taşıyan “PICASSO & Gösteri Sanatı Sergisi” isimli sergide, Pablo Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığıyla gösteri sanatlarının Picasso’nun sanatına olan etkisi mercek altına alınıyor.

Pablo Picasso’nun sahne sanatlarına yönelik çalışmalarını kapsayan, küratöryel bir kurguyla oluşturulan sergide, ünlü ressamın sanat yaşamını etkileyen gösteri dünyasının kapıları da aralanıyor. Paris PICASSO Müzesi, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eserin olduğu sergide, sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın ilişkileri Megabahis belgeleyen fotoğraflar da yer alıyor.

Pablo Picasso’nun ressamlığı, ikonik eserleri, popülerliğinin gölgesinde kalan başka yönlerini, gösteri ve sahne sanatlarıyla ilişkisini ele alan sergi, sanatseverleri Pablo Picasso’nun bilinenden farklı yönleriyle tanıştırıyor. Ağırlıklı olarak Paris Picasso Müzesi’nden, bir kısmı da koleksiyonerlerden alınan eserlerle oluşturulan ve belli bir yalınlık içinde Pablo Picasso ile izleyiciyi buluşturmayı ve baş başa kalabilmesini sağlamayı hedefleyen sergi, 5 Ocak 2020’ye kadar İzmir Konak’taki Arkas Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202