İzmirli Sanatçı İspanya yolcusu

İzmirli sanatçı Serap Yenici, İspanya’daki Kanarya Adaları’nda 27Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Universong Festivali’nde yorumcu ve besteci kimliğiyle Türkiye’yi temsil edecek. 

KÜLTÜR-SANAT 23.10.2019, 14:30
İzmirli Sanatçı İspanya yolcusu

Bu sene 18.’si yapılacak olan ve 15 ülkenin katılacağı şarkı yarışmasında Türkiye’yi Serap Yenici temsil ediyor. Türkçeden İngilizceye çevrilmiş olan Scream/Çığlık adındaki şarkıyı söyleyecek olan sanatçı, şarkıdaki Türkçe sözleri Erdener Koyutürk’le beraber yazdı. Şarkıda güçlü melodilerin olduğuna vurgu yapan Yenici, bestenin de kendisine ait olduğunu ifade etti.

Yurtdışında birçok kez yarışmalara katılmış olan ve Türkiye’yi almış olduğu dereceler ile gururlandıran Yenici, bu defada güzel bir sonuç ile döneceğini söyledi. Başarılı sanatçı, yarışma için çok yoğun olarak hazırlandığını ve şarkısına da çok güvendiğini, en iyi sonuç ile Türkiye’ye döneceğine inandığını dile getirdi.

Yenici, daha evvel de Malta’da yarışmaya katılmış ve ‘En İyi Yorumcu’ alanında Türkiye’ye 3.lük getirmişti. Bulgaristan Varna'dan ise 2.lik ile dönmüştü. Yarışma, 27 Ekim’de 70 ülke televizyonunda ve internetten canlı bir şekilde izlenebilecek.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202