İzmir’i Kısa Film Festivali Heyecanı Sardı

20 senedir düzenli olarak yapılan İzmir Kısa Film Festivali, 4-10 Kasım 2019 tarihlerinde, ‘Sineme Sokakta’ temasıyla sevenleri ile buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 30.09.2019, 11:00 30.09.2019, 17:24
İzmir’i Kısa Film Festivali Heyecanı Sardı

Bu yıl ki ana teması ‘Sinema Sokakta’ olan festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Belediyelerden Bayraklı, Buca, Karşıyaka ve Konak, Kültür Bakanlığı, Migros ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşecek. 4-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin bu seneki başvurularında rekor kırıldı ve 120 ülkeden 10.000 kısa filmin Altın Kedi ödülleri adına festival için başvuru yapıldı.

İzmirliler’in bir kent klasiği haline gelen Kısa Film Festivali’nin 20. Kere sinemaseverlerle buluşması için hazırlıklar sürüyor. Dünyanın yoğun bir ilgisi ile beklenen festival için başvuru heyecanı sosyal medyada da yankı buldu.

15 Ödül Dağıtılacak

Kısa Film Festivali, İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Konak Sineması ve Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 20 senedir olduğu gibi bu sene de animasyon, belgesel ve deneysel film kategorilerinde toplam 15 ödül sahipleri ile buluşacak. Öte yandan, üniversitelerin sinema salonlarında gerçekleştirilecek gösterimlerde öğrencilerin oylarıyla belirlenecek film, gençlik ödülünün sahibi haline gelecek.

Bu sene 7-8 Kasım’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek olan İzmir Kısa Film Lab’la sektörün profesyonel isimleri ve kısa film yapımcıları da bir araya gelecek. Sinema, ortaklaşa yapılan bir çalışma sanatıdır Cratosslot vurgusuyla yapılacak olan söyleşiler katılımcılara film yapımı hakkında dayanışma örneği verecek.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202