İzmir'in İlk Bisiklet Festivali Yarın Başlıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’de bir ilke imza attığı Bisiklet Festivali 17-20 Ekim arasında gerçekleştirilecek.

İzmir'in İlk Bisiklet Festivali Yarın Başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından bisiklet kullanımını teşvik etmek ve bisiklet kültürü oluşturmak amacıyla düzenlenen şehrin ilk bisiklet festivali olan “Bisi Fest” 17-20 Ekim tarihleri arasında Bostanlı sahilinde gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, bisikletli yaşamın inceliklerini ve bu kültüre dair detayları anlatan eğitici ve eğlenceli çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. ‘İzmir’in Bisiklet Festivali’ sloganıyla yola çıkan Bisi Fest; Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde kurulan Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) ve Akademi Karşıyaka iş birliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek.

Açılış töreni 17 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda yapılacak fuarda,  sahilde bulunan Kay Kay Pisti ve çevresinde her yaş grubunu kapsayan çeşitli yarışmalar, sürüş etkinlikleri, spor aktiviteleri, bisikletçiler için çeşitli eğitimler, söyleşi ve konserler gerçekleştirilecek. Festivalde bisiklet üreticileri, ekipman, giysi ve aksesuar firmaları ile sportif beslenmeye yönelik markalar, sivil toplum kuruluşları, bisiklet kulüp ve toplulukları, dernekler, kent konseyi, sporcular, aktivistler ve gönüllüler de yer alacak.

İzmir’de ilk kez düzenlenecek festival kapsamında açıklama yapan BİSİKOOP Başkanı Ahmet Çelikörs “İklim değişikliği, fosil yakıt tüketimi, çevre, trafik, park sorunlarıyla mücadeleye ve daha kaliteli bir yaşam hedefine sağladığı katkılar nedeniyle, bisiklet kullanımını dünyada giderek daha fazla önem kazanıyor. Biz bu festival ilegeniş kitleleri bisiklete teşvik etmeyi, kent kültüründeki yerini güçlendirmeyi ve yaşam biçimi haline gelmesine katkı sağlamayı hedefledik. Bisiklete ait ne varsa dolu dolu film izle yaşanacak bir program hazırladık. 4 gün boyunca yaklaşık 300 bin ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Herkesi bisikletlilerin dünyasında eğlenmeye, öğrenmeye ve aktivitelere katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202