İstanbul Bienali'nden haftada iki film!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1987 yılından beri düzenlenen İstanbul Bienali, Koronavirüs nedeniyle karantina sürecini evinde geçirenler için, her hafta iki sanatçı filmini ücretsiz olarak dijital erişime açıyor.

KÜLTÜR-SANAT 05.04.2020, 16:35 23.04.2020, 12:58
İstanbul Bienali'nden haftada iki film!

Küresel Koronavirüs salgını nedeniyle bugünlerde eve kapanan sanatseverler otuzu aşkın filmin yer aldığı seçkiyi 3 Nisan’dan itibaren İstanbul Bienali'nin web sitesinden ve İKSV Vimeo hesabı üzerinden izleyebilir.

Konuya ilişkin İKSV'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Bienali, 33 yıllık serüveninde türlü dalgalanmalar ve belirsizliklere karşı sanatı yanına alıp her zaman yeni yeşeren düşüncelerin, heyecanların, merakların izini takip etti. Dünyanın dört bir yanında hayatımızın sınırlarını yeniden belirlediğimiz bu dönem, çevremizle ve kendimizle kurduğumuz ilişkiyi gözden geçirmek için de bir alan sağlıyor. Bizler bu dönemde sanatın daha yaygın bir erişim imkanı bulacağını umuyor, hayal dünyasının fiziksel sınırlarla belirlenemeyecek ölçüde zengin olduğunu hatırlıyoruz. Daha önce İstanbul Bienallerine katılan sanatçılarla işbirliği halinde, her cuma iki sanatçı filmini 7 günlüğüne dijital erişime açıyoruz."

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202