Institut Français İzmir'de Dopdolu Etkinlik Sezonu

Institut français İzmir, yeni döneme hızlı başladı. Kendini sanatsever olarak tanımlayan Institut français İzmir’in yeni Müdürü José-Maria Queirós “İzmir gibi sanat aşığı bu şehirle buluştuğum için çok mutluyum” dedi.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 10:25 ecem ata
Institut Français İzmir'de Dopdolu Etkinlik Sezonu

Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queirós, İzmirli basın mensuplarıyla ilk buluşmasını gerçekleştirdiği etkinliğe İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio da katıldı. 20 yıl boyunca farklı ülkelerdeki Fransız Kültür Merkezi kurumlarında görev aldıktan sonra İzmir’e gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Queirós, kültürlerarası paylaşım ve etkileşim hedefli etkinliklerin tüm yıl süreceğini ifade etti.

Institut français İzmir, yeni sezonda pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak bu döneme yönelik online kurslar, kütüphane aktiviteleri, online etkinlikler ve sergiler ile İzmirlileri buluşturmaya hazırlanıyor. Institut français İzmir dil kurslarında seviyenize uygun program oluşturup interaktif sistem ortamında öğretmen eşliğinde etkileşime geçiliyor, dokümanlar görüntüleniyor, alıştırma ve sözlü pratikler yapılıyor. Sınırlı sayıda ziyaretçiyi Pazartesi’den Perşembe’ye 10:30 ve 17:00 saatleri arasında kütüphanede ağırlanıyor. Ayırca kütüphane ekibi İzmirlilere online masal saatleri, kitap kulübü buluşmaları gibi çeşitli online etkinlikler de sunacak. Gelen talepler doğrultusunda etkinliklerin tüm sağlık ve hijyen kurallarına dikkat etmek koşuluyla sürdürülmesi hedefleniyor.

Sanatsever Queirós

Dünyanın dört bir yanında görev aldığını belirten Queirós "Angola’dan Brezilya’ya, Brezilya’dan Romanya’ya.. Şimdi de Türkiye’deyim” dedi. Yabancı dil öğretimi ve kültürel proje yönetimi ve mühendislik bölümlerinden mezun olduğunu belirten Queirós “Sanatçı değilim ama kültür tutkunuyum. Tutkularımla mesleki faaliyetlerimi uzlaştırmak adına kültürel projeler tasarlayarak ve yöneterek sanatçılara ve sanata hizmet etmeyi seçtim” diye konuştu.

Kültürlü şehir : İzmir

Queirós, Covid-19 sebebiyle dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak “Bu durumun ne kadar süreceğini bilmediğimiz için gelecekten endişeliyiz. Şimdilik var olan projeleri sürdürmeye çalışacak, daha sonra kendi projelerimi ortaya koyacağım” dedi. İzmir’in, çok çeşitli yapılar ve etkinlikler sunan modern ve kültürel bir şehir olduğunun altını çizen Queirós “İzmir’de tanıştığım kültürel partnerlerimizle güzel projeler üretmek için sabırsızlanıyoruz. Ümitliyim. İzmir’de olmaktan, bu yolda beraber yürüyecek olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202