Göçmen kadınlar Konak'ta hatırlanacak

Göçmen kadınların dramının anlatıldığı 'Hiç kimse' oyunu Ocak ayında Nazım Hikmet Kültür Merkezi Konak Sahnesi'nde sergilenmek için gün sayıyor.

KÜLTÜR-SANAT 08.01.2020, 15:00
Göçmen kadınlar Konak'ta hatırlanacak


Vol:5 Tiyatro’nun eseri iki sezondur İzmir seyircisiyle buluşan başarılı oyunu ‘Hiç Kimse’ Ocak ayından Nazım Hikmet Kültür Merkezi İzmir Konak Halk Sahnesi’nde sergilenecek. Göç ve kadın temalı oyun, ülkesinden yaşanan savaş yüzünden topraklarını terk etmek zorunda kalan Azerin adlı kadın karakterin yol hikayesini anlatır.
“İyiyim, iyi.. Her şey yolunda..
Yaşıyoruz yetmez mi?
Belki yüzmeyi öğrenirim,
Bir balığın sırtında. “- Azerin
KONUSU:
Oyun, Azerin isimli karakterin Orta Doğu’dan Avrupa’ya göç etme serüveni anlatıyor. Yaşadığı şehrin bombalanması sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Azerin, çocukluğunu, asker babasını ve öğretmeni ile yaşadığı anıları seyirci ile paylaşıyor. Azerin göç yolculuğunda, Balkan şarkıcı Nika ile tanışıyor. Nika’nın öldürülmesi üzerine Azerin, hayatını kurtarmak için tekrar bir kaçış planı kuruyor. Azerin karakteri ile kadının Ortadoğu toplumlarında ki konuma ilişkin sorgulamar yapılıyor. Savaş ve göç bir kadını nereye sürükler? Vol:5 Tiyatro’nun Bellek Üçlemesi projesinin son oyunu “Hiç Kimse”, sizi parçalanmış bir öykünün içinde gerçeği aramaya davet ediyor.

ÖDÜLLER:  

Tek Kişilik Prodüksiyon Ödülü (XIX. Direklerarası Seyirci Ödülleri)

Yılın Müzik Tasarımı Ödülü (2019 Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri)

KÜNYE:

TÜR: Dram

YAZAN-YÖNETEN: ÖMER POLAT

OYUNCU: GİZEM TATAROĞLU

SAHNE TASARIM: MEMET ALİ ZEREN

ÖZGÜN MÜZİK: SAMUEL ALTY

AFİŞ TASARIM&OYUN FOTOĞRAFI: ALPGİRAY KELEM

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202