Folkart Gallery’den Sanat Şöleni

Selim İleri ve Ali Kotan’ın birbirlerinden ilham alarak Folkart Gallery için hazırladığı sergi 18 Ekim’de İzmirliler ile buluşacak.

Folkart Gallery’den Sanat Şöleni

Türk edebiyatının usta isimlerinden Selim İleri’nin düz yazılarının, Türk resminin Fenomenbet usta ressamlarından Ali Kotan tarafından tablolaştırıldığı, Ali Kotan’ın tablolarının ise Selim İleri tarafından kısa metinlerle yorumlandığı sergi İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor. İki büyük sanatçının birbirlerinden ilham alarak 3 yıl önce hazırlamaya başladığı sergi, iyi ve güzelden yana imge ve harflerin tanıklığından oluşuyor.

Folkart Gallery, iddialı ve ilham verici bir sanat şölenine daha imza atmaya hazırlanıyor. Türk edebiyatının usta isimlerinden yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri ile usta ressam Ali Kotan’ın işbirliğinde gerçekleştirilecek eserler Folkart Gallery’de sanatseverlerle buluşacak. Sergi için ortaya çıkarılan eserler, Ali Kotan’ın Selim İleri’nin metinlerinden, Selim İleri’nin ise Ali Kotan’ın resimlerinden ilham almasıyla ortaya çıkarıldı.  

Folkart Gallery prodüksiyonluğu ve Fahri Özdemir’in proje direktörlüğünde başlatılan “Gece Sirenleri” adlı sergi, sanatın farklı disiplinlerinde üretimde bulunan Selim İleri ve Ali Kotan’ın birbirlerinin eserlerine yönelik betimlemeleri yer alacak. Folkart Gallery’nin 14’üncü sergisi olan Gece Sirenleri’nde 85 eser yer alacak.  Yazın hayatının çok önemli ismi Selim İleri ile resim sanatının usta fırçası Ali Kotan bu projeyi, ‘metin ve imgenin dünya karşısındaki varlık ve hiçlik kavgası’ olarak betimliyor.  İyi ve güzelden yana imge ve harflerin tanıklığından oluşan sergi, iki sanatçının hayata karşı duruşlarını sergiliyor.

Gece Sirenleri isimli sergi, 18 Ekim 2019 tarihinde ziyarete açılacak. Ücretsiz ziyaret edilebilecek serginin 19 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalması planlanıyor. Sergi Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyaret edilebilecek.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202