EÜ’da Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi

Ege Üniversitesi Resim Topluğunca açılan “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2019, 14:38
EÜ’da Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü münasebeti ile Ege Üniversitesi’nde yapılan “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” çerçevesinde gerçekleştirilen sergide Egeli gençlerin karma eserleri bulunuyor.

Bünyesinde kültür, sanat, spor ve bilim gibi alanlarda birçok öğrenci topluluğunu barındıran Ege Üniversitesi’nde yoğun bir biçimde faaliyetlerine devam eden topluluklardan birisi olan Resim Topluluğu değişik konular ile farklı içerikte çalışmalar ile farkındalık meydana getirmeyi sürdürüyor.

Sene boyunca EÜ Resim Topluluğu bünyesinde yapılmış olan çalışmalar, EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi Salonu’nda sergileniyor.

Resim Topluluğunda ilk kez milli bayramlar için sergi yaptıklarını ifade eden Resim Topluluğu Başkanı Oğuzcan Tosunoğlu, sergi sayılarını arttırmak istediklerini ve bunu milli değerleri de yansıtan, anlamlı ve mesaj veren çalışmalar ile yapmak istediklerini bu şekilde de Cumhuriyet Bayramı ile Atatürk’ü Anma Günü’nü birleştirince bu serginin ortaya çıktığını dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202