EGE Teknopark’lı Girişimci Tarafından Geliştirilen Oyun Dünyanın En Çok İndirilen Oyunu Oldu!

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (EGE Teknopark) bünyesinde, TÜBİTAK desteği ile nüvEGE Kuluçka Merkezinde 2018 yılında kurulan “Ruby Games” firmasının geliştirdiği oyun, dünya çapınca ses getirdi. Firma tarafından geliştirilen “Hunter Assassin” isimli mobil oyun, Andorid ve IOS platformlarında 2020 yılının ilk çeyreğinde tüm oyun türlerinde “Dünyanın En Çok İndirilen Oyunu” oldu.

KÜLTÜR-SANAT 12.05.2020, 09:12
EGE Teknopark’lı Girişimci Tarafından Geliştirilen Oyun Dünyanın En Çok İndirilen Oyunu Oldu!

EGE Teknopark bünyesindeki firmaların her geçen gün başarılı işlere imza attıklarını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin yüzde 100 hisse sahibi olduğu Teknoparkımızda yaratılan Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Burada destek gören pek çok firmamız çeşitli alanlarda ses getiriyor. Ruby Games firmasının geliştirdiği mobil oyun, dünya çapında en çok indirilen oyun oldu. Gerçekten de önemli bir başarının altına imza atıldı. Ruby Games firmamızı ve firma kurucusu Mert Can Kurum’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ruby Games’in çalışmaları hakkında bilgi veren firma kurucusu Mert Can Kurum, “2018 yılında kurulduk ve kısa sürede 10 farklı oyun geliştirdik. İlk başarımızı, ‘Sling Drift’ isimli mobil oyunu ABD menşeli Tastypill ile yapılan anlaşmayla Android ve IOS işletim sistemlerinde yayınlayarak yakaladık. Oyunumuz, 22 ülkede en çok oynanan ilk 10 arasına girdi. Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. İlk iki günde bir milyona yakın indirme alan Türk mobil oyunu; ABD, İngiltere, Kanada ve Almanya'da ise en çok oynanan oyunlar arasında yerini aldı” dedi.

Geliştirdikleri “Hunter Assassin” isimli oyunla büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren Kurum, “Google Play Store ve Apple App Store’da en çok indirilen oyunlar sıralamasında birçok ülkede uzun süre birinci olma başarısı gösteren oyunumuz, 2020 yılının ilk çeyreğinde tüm oyun türlerinde ‘Dünyanın En Çok İndirilen Oyunu’ oldu. Dünyanın popüler analitik firmalarından App Annie tarafından yapılan çalışmada, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) merkezli geliştiriciler tarafından piyasaya sunulan mobil oyunları içinde Dünyada en çok indirilme yapılan oyunlar listelendi. ‘Hunter Assassin’ oyunu, listede birinci sırada yerini aldı” dedi.

2018 yılında nüvEGE kuluçka merkezinde faaliyetine iki kişi ile başlayan Ruby Games, şu anda çalışmalarına EGE Teknoparktaki 200 metrekarelik ofisinde, 20’den fazla çalışanı ile devam ediyor.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202