Ediz Hun İlk Kez İzmirlilerle Buluştu

Turizm Elçisi İş insanı Halil Eryavuz, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosunda yapılan polisiye edebiyatının önemli isimlerinden Agatha Christie'nin yazdığı "On Küçük Zenci" isimli eserden uyarlanmış olan tiyatro oyununu izledi.

KÜLTÜR-SANAT 09.11.2019, 17:30
Ediz Hun İlk Kez İzmirlilerle Buluştu

Eryavuz, oyunda rol almış olan Ünlü Sinama Sanatçısı Ediz Hun ile buluştu ve Göbeklitepe figürlerinin yer aldığı bakır levhayı kendilerine armağan etti.

Yeşilçamın ünlü oyuncuları arasında olan Ediz Hun, "On Küçük Zenci" oyunu ile ilk defa tiyatro sahnesinde İzmir seyircisi ile bir araya geldi. Halil Eryavuz, "On Küçük  Zenci" oyunuyla ilk defa tiyatro sahnesinde yer alan, Yeşilçamın ünlü oyuncularından Ediz Hun'a Şanlıurfa'nın Kültür, Sanat, Turizmini anlatmakta olan El İşlemeli bakırdan yapılmış özel levha takdim etti.

Halil Eryavuz, levhanın işlemesine Şanlıurfa ilinin 2019’da Göbeklitepe’nin UNESCO Dünya mirasına girmesi ve Tarihin sıfır noktası diye kabul edilen, dünyanın ilk tapınağı konumunda olması nedeni ile Göbeklitepe fügürleri levha çalışmasına işlenmiş olan hediyesini tiyatro oyuncularına armağan ettiğini ifade ederek "Ediz Hun'a oynadığı "On Küçük Zenci" oyununun ardından Şanlıurfalıların Usta oyuncuyu unutmadığı, desteklemek amacı ile ilk tiyatro oyununun anısı için El İşlemeli bakır levha sunduduğunu, tüm kültürel zenginlikleri tanıtmak  için Şanlıurfa iline beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202