Çocuklardan Cumhuriyet Bayramı Konseri

İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verdi.

Çocuklardan Cumhuriyet Bayramı Konseri

Bornova Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde kurulan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir konser verdi.

‘Barış için Müzik’ projesi kapsamında, müzik eğitimi alan Bornovalı çocuklar, Cumhuriyet’in ilanının 96. yılını Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verdikleri konserle kutladılar.

Konser öncesi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İNCİVAK Başkanı Şerife İnci Eren projenin devamıyla ilgili işbirliği protokolü imzaladı.

2 yıllık sürecek proje kapsamında Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’nde 92 çocuk uluslararası bir teknik olan “El Sistema” ile eğitim alıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptığı açıklamada müzik aletlerinin bir kısmının belediye tarafından karşılanacağını belirterek, “92 öğrenciyi biraraya getirerek bir bütünlük sağlayan, Bornovalı çocuklara destek olan İNCİVAK’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’ne verdiği destekler için teşekkür ederek konuşmasına başlayan İNCİVAK Başkanı Şerife İnci Eren ise,  “Barış İçin Müzik projesinde sizlerle birlikte olmak büyük bir onur duydum” diye konuştu. Protokol töreninin ardından konsere geçildi. Şef Tolga Akın yönetimindeki çocuk orkestrası, birbirinden özel parçaları başarıyla seslendirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202