Bu Sergi Çok Farklı

Esen Özay’ın adını “bırakılmış, terk edilmiş” kelimelerinden almış olan “Metruk” isimli fotoğraf sergisi, 16 Kasım Cumartesi günü 18.00’de Karşıyaka ilçesinde ’ açılıyor.

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2019, 14:00
Bu Sergi Çok Farklı

Bengisu Çay ve Sanat Kafe’de yapılacak olan açılıştan sonra İzmir iline bağlı Tire ilçesinde tarihe tanıklık eden metruk evler ve hanlar sanatseverler ile bir araya gelecek. QR kodlarla isteyenler fotoğraflarda bulunan terk edilmiş evlerin 360 derece görüntülerini de gezebilecek. Sergi, 16 Aralık Pazartesi gününe dek ziyarete açık kalacak.

İlk kişisel fotoğraf sergisini “Metruk”u açacak olan Esen Özay konu ile alakalı yaptığı açıklamasında, Tire ilçesindeki bu macerasının 2017’de başladığını, yıkılmaya yüz tutan, bir o kadar da büyüleyici bu yapıların peşine Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Işık Sezer’in sürdürdüğü Kent Fotoğrafı Estetiği dersi çerçevesinde araştırma yaparken düştüğünü ve bir daha da bırakamadığını, kırılmış olan her bir ahşap pencerenin, duvarlarından yere düşen her bir taş parçasının kendi canını yaktığını, bu yapıların restorasyon veya sahiplerinden ilgi bekleyişlerine fotoğraf makinesi ile tanık olduğunu, bu fotoğraflar aracılığı ile izleyiciyi tarihin küçük bir bölümüne tanıklık etmek ve fotoğraflardaki sese kulak vermelerine vesile olmak istediğini belirtti.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202