Barbaros Köyü Oyuk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Kaybolmak üzere olan yerel kültür mirası konumundaki oyukları canlı tutmak için tanzim edilen Barbaros Oyuk Festivali, toplamda üç gün sürecek

KÜLTÜR-SANAT 06.09.2019, 15:16 06.09.2019, 22:36
Barbaros Köyü Oyuk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

İzmir'in en şirin ilçelerinden biri olan Urla'daki Barbaros Köyü'nde gerçekleştirilen Oyuk Festivali simgesi konumundaki bostan korkulukları, dördüncü defa meraklılarına seyire çıktı. Adı geçen festival için imâl edilen üç yüz elli korkuluk, ilçedeki otobüs duraklarına, ağaç gövdelerine ve elektrik direklerine asıldı. Konu hakkında bir açıklama yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Barbaros Köyü Oyuk Festivali'ndeki oyuk damat ile gelinin ata bindirilip köy merkezine getirerek şenliği başlattıklarını, süreç boyunca oldukça renkli ve eğlenceli oyuklarla karşılaşılabileceğini ifade etti.

Kaybolmak üzere olan yerel kültür mirası konumundaki oyukları canlı tutmak için tanzim edilen Barbaros Oyuk Festivali, toplamda üç gün sürecek. Korkuluk Yürüşü adı verilen seremoniCasinovale style="word-spacing:0px"> ile başlayan festival, 105 senelik Barbaros Köyü'nün eğlenceli yanını göstermektedir. Başkan Oğuz, festivalin ülkemizdeki tek temalı organizasyon olduğunu belirterek, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasları tekrar canlandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

KÖY NÜFUSU KADAR KORKULUK VAR

Festival fikrinin Demet Küçükkayalar'a ait olduğunu belirten Başkan Burak Oğuz, köy sakinlerinin de festivalin hazırlanış sürecine oldukça fazla katkı sağladıklarını belirtti. Başkan, konuşmasında üç yüz elli kişilik köyde üç yüz elli adet korkuluğun bulunduğunu ve festivale katılımın yoğun olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202