2019 Attilâ İlhan Şiir Ödülü Keskin’e Gitti

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile organize ettiği 2019 Attilâ İlhan Edebiyat Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

KÜLTÜR-SANAT 05.11.2019, 14:40
2019 Attilâ İlhan Şiir Ödülü Keskin’e Gitti

Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 40 senedir Türkçe şiire emek vermiş olan Tuğrul Keskin’in, Everest Yayınları’ndan çıkmış olan “Kavil” kitabını, 2019 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’ne layık gördü.

Ödülün gerekçeli açıklamasında uzun bir süre şiire emek veren, usta bir anlayış ile kendi şiirini oluşturan, bilhassa halk şiiri ile kurmuş olduğu bağların ve dünya şiirine vermiş olduğu selamlarla dikkati çeken ‘Kavil’le kendi şiiri içinde yeni bir aşama kaydetmiş olan Tuğrul Keskin’in, 2019 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’ne değer görüldüğü belirtildi.

Evvelki senelerde pek çok ödül almış olan Tuğrul Keskin; ödüllerin iyi şairlere bir şey katmayacağını, asıl olanın şiir ve şiirin yeryüzüne taşımaya çalıştığı bilincin ve iyiliğin olduğunu, kendsinin Kavil’de; dünyayı gün geçtikçe terk etmiş olan sevgiden, hoş görüden söz ettiğini, önemli ve kalıcı olanın da bu olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202