Yeni Kimliklerle ATM'lerden Para Çekme Dönemi

Yeni kimlikler ile artık elektronik ortamda dokümanların imzalanabileceği ve ATM’lerden para çekilip, ödeme yapılacağı, noter ve sağlık hizmetlerinin alınabileceği ifade edildi.

GÜNDEM 15.11.2019, 17:40
Yeni Kimliklerle ATM'lerden Para Çekme Dönemi

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Programına göre; Dijital Dönüşüm Ofisi; uygulamaya geçmiş olan elektronik kimlik karta yönelik düzenlemenin çalışmalarını tamamlayacak. Alınan bilgilere göre, çalışma ile kimlik kartının bütün kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması sağlanıyor.

Bu kapsamda Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği yayına alınacak ve uygulama için pilot kurumlar ve şehirler tespit edilecek. Dijital Dönüşüm Ofiisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi’nin de güncellemesini yapacak.

Milli Elektronik Mesajlaşma Platformu için de devam ettirilen pilot proje çerçevesinde prototipler geliştirilecek. Bununla beraber Kamu kurumlarının sosyal medya hesaplarının medya kullanımını düzenleyen rehberi de Ofis hazırlayacak. Edinilen bilgilere gör Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışından gelen siber saldırılara engel olmak için Milli Elektronik Mesajlaşma Platformunu hayata geçirmeye de hazırlanıyor.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202