Yeni fidanlar için kollar sıvandı

Yaklaşık 1 haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle tam olarak kontrol altına alınamayan İzmir'deki orman yangınında yanan ağaçların yerine yenisinin dikilmesi için kampanya başlatıldı

GÜNDEM 21.08.2019, 15:02
Yeni fidanlar için kollar sıvandı

Yaşanan orman yangınında 500 hektarı geçen yeşil alanı kül eden alevlerin sonrasında toplamda 9 sivil toplum kuruluşu, Ege Orman Vakfı ile bir araya gelerek fidan kampanyası başlattı. İki gün boyunca kontrol altına alınmaya çalışan yangın, ormanlık alanda ciddi oranda bir yıkıma sebep oldu. Yangının sonrasında bölgenin yeniden yeşertilmesi için başlatılan ve "Hedef 1 Milyon Fidan" adının verildiği kampanya da yurttaşlar 10 lira karşılığında fidan bağışında bulunabilecek.

Sanat camiasından iş dünyasına, siyaset kanadından ülke genelindeki yurttaşlara kadar herkesin yakından takip ettiği ve üzüldüğü bu afetin yaralarının sarılması için aralarında İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçılar Birliği, İzmir Ticaret Borsası, Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege Sanayicileri İş İnsanları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi ve Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin bulunduğu sivil toplum kuruluşları  Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte başlattıkları fidan kampanyasına tüm yurttaşların katılması için çağrıda bulundu. Kampanya sonunda Ege Orman Vakfı'nın hesaplarında toplanan yardım paraları 1 milyon fidana dönüşecek. Fidan bağışında bulunmak isteyen yurttaşların bağışlayacakları 10 lirayı sadece Ege Orman Vakfı'nın  IBAN'ı olan TR47 0013 4000 0042 5403 9000 01 hesabına göndermesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202