Yardım Yaptı, Yargılanmaktan Kurtuldu

İzmir’de trafik kazası yapıp bir kişiyi yaralayan sürücü ile şikayetçi taraf, sürücünün öğrencilere kıyafet yardımı yapması karşılığında ulaştırıldı.

Yardım Yaptı, Yargılanmaktan Kurtuldu

İzmir’in Menemen ilçesinde, bir sürücünün trafik kazası sonucu yaraladığı kişinin şikayetçi olması üzerine devreye uzlaştırmacı girdi. Uzlaştırmacının bulduğu, sürücünün bir okuldaki öğrencilere kıyafet yardımı yapması formülüyle iki taraf mahkemeye gitmekten vazgeçti.

İzmir Menemen’de, basit yaralamalı trafik kazasına sebep olan sürücü ve yaralanan şikayetçi, mahkemeye gitmeden ilginç bir formül sayesinde vazgeçti. Uzlaştırmacının bulduğu öneriyle, sürücü bir okuldaki öğrencilere kıyafet yardımı yaptı. Bu sayede iki taraf mahkemeye gitmeden anlaşmış oldu.

Menemen ilçesinde, basit yaralamalı trafik kazası sonrasında müştekinin uzlaşmayı kabul etmesiyle dosya Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Yapılan görüşmeler sonrasında şikayetçi, kaza yapan sürücünün bir okula Pokerklas yardım yapması koşuluyla şikayetinden vazgeçeceğini ve uzlaşacağını söyledi. Sürücünün de daha sonra teklifi kabul etmesiyle dava mahkemeye taşınmamış oldu. Sürücü, Menemen 100. Yıl İlk Öğretim Okulundaki 45 öğrenciye; ayakkabı, pantolon ve tişört alarak yargılanmaktan kurtuldu.

Uzlaşmanın sağlanması sonrasında adaletin sadece cezalandırmaktan ibaret olmadığını söyleyen Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu, "Taraflar arasındaki cereyan eden bazı suçların Türk Ceza Hukuku uzlaşma kapsamı gereğince bir araya gelerek biri yada birinin kamu menfaati yararına yapılabilecek sosyal uygulamalar ile özellikle okulların eksikleri göz önüne alınarak hem uyuşmazlıklar gideriliyor, hemde tarafların yardım yapması teşvik ediliyor" dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202