Yangın söndürme helikopterlerine uçuş garantisi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Orman Genel Müdürlüğü’nün Nisan ayında yaptığı helikopter ihalesinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı

GÜNDEM 23.08.2019, 18:29
Yangın söndürme helikopterlerine uçuş garantisi

CHP'li Bakan, OGM'nin gerçekleştirdiği ihale hakkındaki yaptığı konuşmada OGM'nin Bordo Group ile yaptığı ihalede 18 helikopter için uçuş garantisinin verilmesinden dolayı mı THK bünyesindeki uçaklarının kullanılmadığını sordu.

Üç günün sonunda; Karabağlar'da başlayarak Menderes ve Seferihisar'ı etkisi altına alan orman yangınları, ekipler tarafından kontrole alındı. Yangın sonrası, alevlerden etkilenen bölgelerde soğutma faaliyetleri devam ederken bütün İzmir, yanan yerlerin telafisi için adeta seferber oldu. Bütün sivil toplum örgütleri ile belediyelerin organize çalışmalar gerçekleştirmesi için çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm yurttaşları 30 Jokerbet Ağustos tarihinde, küle dönen İzmir'in ormanlarında düzenlenecek İzmir Buluşması'na çağırdı.

Kiralık helikopterlere verilen uçuş garantisi

Yaşananların sonrasında yangın söndür çalışmalarında yaşanan ciddi ihmaller ile THK uçaklarının kullanılmamasına yönelik tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili olarak, afet bölgesinde de gerekli incelemelerde bulunmuş CHP'li vekil Murat Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye kiralık helikopterler üzerinden eleştiri getirdi.

İhalenin detaylarını paylaşan 01.06.2019 ile 28.10.2019 arası tarihleri kapsayan anlaşmada kiralan her helikopter için 1 saat 40 dakika uçuş garantisi verildiğini açıkladı. CHP'li Bakan, yangın söndürme helikopterlerine uçuş garantisi vermenin ne anlama geldiğini Bekir Pakdemirli'ye sordu.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202