Vize Haftası Öncesi Stres Attılar

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından vize haftası gelirken öğrencilerin üstündeki stresi atmaları amacı ile oryantiring yarışması yaptı.

GÜNDEM 02.11.2019, 13:10
Vize Haftası Öncesi Stres Attılar

Tınaztepe Yerleşkesi’nde çiziliş olan rotada öğrenciler hem streslerini attılar hem de yön bulma yeteneklerini geliştirdiler.

Yarışmaya öğrencilerden başka lisanslı oryantiring sporcuları da ilgi gösterdi. Askeri eğitimler yapılırken meydana çıkan bir spor dalı olan oryantiring ile alakalı bilgilendirme yapan, Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Caner Çetinkaya, bu sporun 20.yüzyıl başlarında ortaya çıkıp uluslararası federasyonunsa1961’de kurulduğunu ifade etti ve Türkiye’de oryantiring 1970’den beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapıldığını, 1999’da İstanbul ve Ankara illerinde halka açık olan oryantiring gruplarının kurulması ile bu sporun halk tarafından da yapılmaya başladığını ifade etti.

Yarışmaya katılımda bulunan öğrencilerse yoğun stres yaşadıkları vize haftasından önce böyle bir etkinliğe katılmanın kendilerini rahatlattığını ifade ettiler ve bu tip etkinliklerin artarak devam etmesini istediler.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202