Vali Ayyıldız'dan Anlamlı Mesaj: Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırtmasın

İzmir Valisi Erol Ayyıldız İstiklal Marşının Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayınlandı

GÜNDEM 12.03.2020, 09:08
Vali Ayyıldız'dan Anlamlı Mesaj: Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırtmasın

İzmir Valisi Erol Ayyıldız İstiklal Marşının Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayınlandı

Vali Ayyıldız'ın mesajı şöyle;

Bugün, necip milletimizin bağımsızlık savaşı vererek, zaferle taçlandırdığı şanlı günlerde bu millet için yazılmış ulusal bağımsızlığımızın ilelebet sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin haklı gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımızın her bir kelimesi, dizesi ve satırında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bu asil milletin, ilelebet payidar kalacağı,  bu milletin egemenliğine kast eden hain ve düşmanların da heveslerinin kursaklarında kalacağı haykırılmıştır. Bu metin Türk Milletinin en somut belgesi, vatanımızın tapusudur. 
Türk milletinin ayakta kalma mücadelesinin en kahramanca verildiği bir dönemde, Türk’ün tarihe karşı direniş kararlılığının zirvede olduğu bir sırada üretilmiş,  Türk millî ruhunun ortak heyecanının, ortak iradesinin ve hassasiyetinin bir ürünüdür. 

Bu şerefli metni yazan ve tüm ulusun duygularını dile getiren milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da milletçe rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. İstiklal mücadelesindeki azim ve kararlılığı ile müstesna kişiliğini aynı potada birleştiren Mehmet Akif; tarihten silinmek istenen bir milletin istiklali için yapması gereken fedakârlıkları, sarılması gereken değerleri milletimizin yaşadıklarına, duygularına ve beklentilerine uygun ifade etmiştir.

12 Mart 1921’de Türk’ün millî iradesinin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok büyük bir heyecanla ve mutabakatla kabul edilen İstiklâl Marşımız, o zamandan beri Türk’ün özgürlük manifestosu olarak milletçe hep bir ağızdan okunmaktadır.

Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için bunları hatırlamak gerekir. Bu şuuru genç nesillerimize İstiklal Marşımız en iyi şekilde anlatmaktadır. İstiklal Marşımızı gençlerimizin çok iyi anlamasını sağlamalıyız. O milli şuurun milletimizin aynı zamanda gelecek şuuru olduğunu her bir gencimiz unutmamalıdır. Onun içindir ki Akif; asımın nesli diye, özlenen ve umutla geleceğine sarılan, erdemli, ahlaklı, bilgili, vatan ve millet sevgisini kendisine dert edinen bir gençliği tasvir etmiştir. Onun içindir ki İstiklal Marşımızı milletimizin her bir ferdinin yanında, özellikle de gençlere emanet bırakmıştır. 

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl 
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl
Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet
Hakkıdır; Hakk’a tapan milletimin istiklâl!

İstiklal Marşımızın son kıtasındaki bu dizeler, şanlı bayrağımızın her daim dalgalanacağı, bayrağımıza göz dikenlere gereken cevabın verileceği, hiçbir zaman bu necip milletin yok olmayacağını, tarih boyunca hür, egemen ve bağımsız yaşamış bu milletin, hak, adalet ve istiklal uğruna kanının son damlasına kadar mücadele edeceği dosta düşmana iletilmiştir.  

Çetin mücadelenin yaşandığı ve İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü olan bu anlamlı günlerde; milletimizin en ümitsiz günlerinde kaleme aldığı İstiklal Marşı’nda milletimize yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan vatan sevdalısı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere;  kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırtmasın.

Yorumlar (0)
açık
banner202