Uşak'ta Koç, Teke ve Buzağı Güzellik Yarışması Düzenlendi

Güzellik yarışmasına üstün genetik özelliği bulunan elli beş hayvan katıldı. Hazırlanan podyumda tıpkı br manken gibi yürüyen hayvanlar, izleyenlere de eğlenceli vakit geçirdiler. Jüri, yarışma galibini seçerken vücut uyumu, ırk nitelikleri, boynuz yapısı, yaş, vücut ölçüleri ve sağlık durumu gibi birçok kriteri göz önünde bulundurdu.

GÜNDEM 07.09.2019, 12:29
Uşak'ta Koç, Teke ve Buzağı Güzellik Yarışması Düzenlendi

Uşak Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı dâhilinde Koç, Teke ve Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. Söz konusu yarışmada birbirinden güzel hayvanlar sergilenirken, ortaya da renkli görüntüler çıktı. Güzellik yarışmasına üstün genetik özelliği bulunan elli beş hayvan katıldı. Hazırlanan podyumda tıpkı br manken gibi yürüyen hayvanlar, izleyenlere de eğlenceli vakit geçirdiler. Jüri, yarışma galibini seçerken vücut uyumu, ırk nitelikleri, boynuz yapısı, yaş, vücut ölçüleri ve sağlık durumu gibi birçok kriteri göz Aresbet önünde bulundurdu. 

Konu hakkında bir açıklama yapan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, ortada bulunan zor koşullara rağmen üretimden hiçbir zaman el çekmediklerini ve sürekli gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Özcan, üreticilerin yaptıları işin son derece kutsal olduğunu ve zorlu şartlar olsa bile insanlık için üretmenin mecburi olduğunu belirtti. Öte yandan fuar düzenleyicisi GL Platform'un Genel Müdürü Gül Ceylan da hayvan yetiştiriciliğinin asıl mimarının kadınlar olduğunu dile getirdi. Ceylan, kadınların hayvanlara çocuklar gibi baktığını ifade ederek fuarda onları da görmenin büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202