Türkiye Siber Saldırı Altında

Geçen pazar günü başlamış olan Türkiye’ye karşı siber saldırılar aralıksız devam ediyor.

GÜNDEM 31.10.2019, 12:32
Türkiye Siber Saldırı Altında

Bazı operatörler de olmak üzere bankaların da saldırılara maruz kaldığı ifade edildi. Saldırıların ne kadar süreceği ise merak konusu oldu.

Türkiye’ye yurt dışı kaynaklı siber saldırılar yapılmaya devam ediyor. 27 Ekim Pazar gününde başlamış olan siber saldırıların 3. Günü. Konu ile alakalı açıklamada bulunan bir banka görevlisi, şimdiye dek almış oldukları tedbir ve aksiyonlar ile yurt içi erişim aksaklığının büyük oranda giderildiğini, fakat ara sıra yurt dışı bölgelerinden gelmekte olan erişimlere karşılık verilirken sorunlar yaşanmaya devam ettiğini dile getirdi.

Konu ile alakalı Türk Telekom’dan da bir açıklamada bulunuldu. Açıklamada Dünyadaki birçok kurum ve devletin maruz kalabildiği siber saldırıların birini Türkiye’deki bazı kuruluşların da maruz kaldığı belirtildi.

Bunun yanında siber saldırılar ile alakalı resmi herhangi bir kurumdan açıklama gelmezken saldırının ne kadar süreceği ile alakalı net bir bilgi de yok. Daha önce Türkiye’ye benzeri şekilde siber saldırılar yapılmış bunlar bir iki gün içinde sonlanmıştı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202