Tüpraş İzmir Rafinerisi'ne enerji verimliliği ödülü

Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odasının düzenlediği Enerji Verimliliği Ödüllerinde, "Büyük Ölçekli İşletme" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

GÜNDEM 22.01.2020, 15:28 Buse Erdil
Tüpraş İzmir Rafinerisi'ne enerji verimliliği ödülü

Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odasının düzenlediği Enerji verimliliği ödüllerinde '' Büyük Ölçekli İşletme'' ödülünün sahibi oldu. Yapılan açıklamaya göre Tüpraş İzmir Rafinerisi'nin 2018'in Nisan ayında devreye alınan  U-7000 Ham Petrol Revamp Projesi ile ödül aldığı belirtildi.

Projeyle yıllık yaklaşık 300 bin gigakalori (Gcal) enerji tasarrufu sağlandığı aktarılan açıklamada, bu rakamın 39 bin hanenin yıllık doğal gaz tüketimine denk geldiğini  ve sağlanan enerji tasarrufuyla yaklaşık yıllık 95 bin ton karbondioksitin atmosfere salımının engellendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, Tüpraş olarak rafinerilerde enerji yoğunluklarını düşürüp maliyetleri azaltırken çevresel etkileri de en aza indirmek hedefiyle çalıştıklarını belirtti. Şirket adına ödülü  Yıldırım'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den aldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202