Tuncay Özkan'dan 'İzmir'de Tekin ve Nalbantoğlu ile görüştü' iddialarına yanıt!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir’de yapıldığı iddia edilen o görüşmeyle ilgili Gazete Kritik’e yanıt verdi.

GÜNDEM 08.07.2020, 17:21 beril
Tuncay Özkan'dan 'İzmir'de Tekin ve Nalbantoğlu ile görüştü' iddialarına yanıt!

Gazete Kritik’in ulaştığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir’de bir mekanda, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yakın çalışma arkadaşlarından Rıfat Nalbantoğlu ile bir araya geldiği haberlerini yalanladı.
Gürsel Tekin ve Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte İzmir’de bir araya geldiğiniz iddiaları ortaya atıldı. Böyle bir görüşme gerçekleşti mi?

O GÖRÜŞMEDE BULUNMADIM

İki arkadaşımızla İzmir’de görüştüğümüz iddiaları doğru değil. İlgili tarihte İzmir’de değil İstanbul’daydım. Dolayısıyla böyle bir görüşme olmadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aranızda PM adayları konusunda bir çekişme olduğu ifade ediliyor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DEMOKRASİYİ PUSULA EDİNMİŞTİR

Tunç Bey bizim büyükşehir belediye başkanımız. Onunla olan ilişkilerimiz gayet iyi. Benim pm adayları konusunda olumlu veya olumsuz bir görüş yapmam mümkün değil. Partimiz için çalışan; iktidar yürüdüğümüz bu yolda bize güç veren;  liyakatlı ve donanımlı her partilimizin aday olma hakkı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi pusula edinmiş bir partidir. Bu nedenle bu sürece benim müdahil olmam söz konusu değildir. Benim tek düşüncem ülkenin içinde bulunduğu bu kaos ve adaletsiz ortamdan bir an önce çıkıp, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara taşımak için partinin örgütlerinden yönetimine kadar her kademedeki yol arkadaşımla birlikte katkı vermek ve mücadele etmek olacaktır. 
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin açıklamalarıyla birlikte İBB’nin aldığı Fatih Sultan Mehmet Tablosu tekrar eleştirildi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

MİLLİ VE KÜLTÜR DEĞERLERİMİZİN PARAYLA KARŞILIĞI YOKTUR

Bizim milli ve kültür değerlerimizin paraya karşılık gelen bir değeri yoktur. Biz için Alparslan’dan Kanuni Sultan Süleyman’a; Fatih Sultan Mehmet’ten Atatürk’e tarihimizi benimsemek korumak ve sahip çıkmak önemlidir. Biz milli değerlerimizi bir tarihin belli zamanlarda belli amaçlar için kullanan bir anlayışın parçası değiliz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun aldığı Fatih Sultan Mehmet Tablosu’nun, bu milli değerlerimize sahip çıkarak alınmasını sevgiyle kucaklıyoruz. Başkalarının ne dediği bizim için önemli değil. Çünkü CHP’liler bu ülkede milli değerlerini kalbinde özümsemiş kişilerdir. Onlar için bu değerler günü geldiğinde hatırlanmaz her daim yaşatılır.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202