Tunç Soyer: Kaz Dağları hepimizin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaz Dağları'ndaki çevre katliamına karşı oluşan direnişe sessiz kalmadı. Soyer, "Bu insanlık mücadelesinin destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

GÜNDEM 05.08.2019, 16:48 05.08.2019, 17:38
Tunç Soyer: Kaz Dağları hepimizin


SU VE VİCDAN NÖBETİ SÜRÜYOR

Kaz Dağları ekosisteminin içinde yer alan, Çanakkale’nin tek ve alternatifsiz su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzası üzerindeki maden çalışması ve sayısının 200 bini geçtiği ifade edilen ağaç katliamı, protestoları sürüyor. Çanakkale Merkeze bağlı Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde, Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni çalışmalarında yaşanan ağaç katliamının ardından başlatılan “Su Ve Vicdan Nöbeti” sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yayınladığı açıklama ile nöbet tutan vatandaşlara destek olduğunu belirtirken, siyasilere önemli bir mesaj Redwin verdi.

"İNSALIK MÜCADELESİNİN DESTEKÇİSİYİM"

Soyer paylaşımında , "Sevgili Çanakkaleliler, yüreği doğa için atan dostlar, öncelikle bugün Kazdağları'nı korumak, geçmişimize ve geleceğe sahip çıkmak için orada bulunan tüm dostlara selam ve saygılarımı iletiyorum.

Biz siyasetle uğraşanlar birçok icraat yapabiliriz. Yol, köprü, bina inşa edebiliriz ama tek bir avuç toprak yapamayız. Hele ki Kazdağları gibi değerli bir varlığın yerine başka hiçbir şeyi koyamayız. Bize birlikte yaşamayı öğreten doğaya sahip çıkmak, aslen kendimize sahip çıkmaktır.

#KAZDAĞLARIHEPİMİZİN

Onu korumak ise en temel görevimiz. Dostlarım, ölümsüzlüğün yegane yolu geçmişten devraldıklarımızı çoğaltarak geleceğe taşımaktır. Bu nedenle Kazdağları'nı sarıp sarmalamak için büyüyen bu insanlık mücadelesinin destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum. Saygı ve sevgilerimle #KazDağlarıHepimizin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (2)
Serap Gündoğdu Dursun 5 yıl önce
Sayın Soyer önce izmir ile ilgilenin nefes alalım lağım kokusu bitsin
bu konu Cumhurbaşkanımız kontrolünde üzülmryiniz
ŞEREF MESUT 5 yıl önce
SAYIN BAŞKAN SİZ ÖNCE SORUMLU OLDUĞUNUZ ŞEHİR SORUNLARINI BİLİN KAZ DAĞLARINDAN ÖNCE DAH DOĞU GAZ OLMAYAN MAHALLELER VAR BAYRAKLIYA GELİN ÇİN ALPASLAN CENGİZ HANİM MAHALLELERİNDE SURUN LARINI DİN DİNLEYİN ÖYLE GÖRSRLLİLE OLMUYOR BİŞİLER HALKIN İÇİNE GİRİN KAZDAĞLARI DEVLETİN DENETİMİNDE SEN HALKLA İLETİŞİME GEÇ
22°
parçalı bulutlu
banner202