Tunç Soyer bugünkü not defterini paylaştı: Karşıyakalıların isteği gerçekleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugünkü not defterini paylaştı. Soyer, Karşıyakalılara maskematik müjdesi verdi.

GÜNDEM 30.04.2020, 10:21
Tunç Soyer bugünkü not defterini paylaştı: Karşıyakalıların isteği gerçekleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bugünkü not defteri şöyle:

"Sevgili İzmirliler günaydın, hepinize güzel bir gün diliyorum.

Dayanışma içiin hazırladığımız yardım paketlerinin yanı sıra içinde patates, soğan, eşma, portakal, limon bulunan “Direnç paketi” adını verdiğimiz yeni destek paketini de bir süredir ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz.

Böylece hem tarıma hem de mutfaklara destek veriyoruz. Üreticilerimizin “Satamıyoruz” şikayerleri üzerine bu pakete geçen hafta Ödemiş'ten aldığımız baklavayı eklemiştik.

Dün tarımla ilgili genel desteklerimizin devam edeceğini söylemiştim. Bugün iki ürünün daha bu destek paketinin içine ekledik. Bezelye ve Çeşme'den aldığımız enginarla da üreticilerin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Ayrıntıları birazdan duyuracağız.

Bizim tek amacımız var; Üretim zincirinin kırılmaması, her türlü zorluğa rağmen köylümüzün toprağına küsmemesi, bu coğrafyanın bize sunduğu nimetlerin heba olmaması. Çünkü Aşık Veysel'in aşkıyla bu topraklara bağlıyız.

Bu arada aynı başlıktaki hizmetlerimiz arasında yer alan Seyyar Pazar'ın bugün Narlıdere, Gaziemir, Balçova, Buca, Karabağlar'da olduğunu da hatırlatmak isterim.

Sessiz sedasız, kimseyle polemiğe, tartışmaya girmeden maske dağıtımı konusunda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik, çalışma arkadaşlarımla iftihar ediyorum çünkü Avrupa'da örnek olduk.

Dün itibariyle 1 milyon 862 bi 622 adet maskeyi vatandaşımıza ücretsiz ulaştırdık. Bunun 433 binini Metro istasyonlarına 17 Nisan'dan bu yana koyduğumuz 10 maskematik aracılığıyla dağıttık.

Karşıyakalılar Metro ağının dışında kaldığından haklı bir istekte bulundu. Onların bu isteğini de Bostanlı ve Karşıyaka vapur iskelelerine koyduğumuz otomatlarla karşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren Karşıyakalı hemşehrilerimiz de haftada beş maskeyi İzmirimKart aracılığıyla ücretsiz alabilecek.

Dün 4 bin 135 aileye gıda paketi, 2 bin 613 çocuğumuza da 43 bin 808 litre süt ulaştırdık. Uzmanlarımız psikodestek hattından 32 kişiye yardımcı oldu. 43 engellimize uzaktan eğitim, 35 kişiye de evde bakım hizmeti verdik.

Üç günlük kısıtlılık öncesi hazırlık için son gün bugün. Birçok pazar açık.

Ancak Koronavirüs ile mücadelede ortaya çıkan yalancı bahar havasına sakın aldanmayın sevgili İzmirliler. Fiziki mesafe ve korunma önlemlerine aman dikkat edin.

Hepimize sevgilerimi sunuyorum. Sağlıkla kalın."

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202