Tek Tutkusu Sokak Hayvanları

İzmir ilinde ikamet eden Murat Mogol, 13 seneden beri motosikleti ile şehrin sokaklarını dolaşıp 300 civarında kedi ve köpeğe bakıyor.

GÜNDEM 03.10.2019, 12:10
Tek Tutkusu Sokak Hayvanları

Karabağlar’da ikamet eden ve bir lokantada motosikletli kurye olarak çalışmakta olan 45 yaşındaki Mogol, parkta görmüş olduğu hasta bir kediyi evine götürüp bakmaya başladı. Bu  13 sene evveldi.

Sokaklarda yaşayan hayvanların hallerine çok üzülen Mogol, oturduğu apartmanın girişine Safirbet yiyecek bıraktı ve onlar ile ilgilendi. Mogol’un bakımını yaptığı hayvan sayısı gittikçe arttı. O da bir süre sonra hayvanların sağlık sorunları ile de alakadar olmaya başladı.

En Güzel Dakikalar

Mogol daha sonra Alsancak'ta bulunan iş yerine gidip gelirken de görmüş olduğu sokaktaki hayvanlara bakmaya karar verdi. Onları beslemek amacı ile motor aldı. Sabah erkenden evvela evinin oradaki hayvanlara bakan Mogol, ardından lokantalardan almış olduğu yiyecekleri, yemek artıklarını motosikletine koyup yola koyuluyor. Sonrada yolunun üstündeki hayvanları besliyor. Bu işi mesaiden sonrada devam ediyor.

Murat Mogol, gününün en güzel dakikalarının onlarla geçirdiğini zamanlar olduğunu söylüyor.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202