Tartışma Konusu Olan İnşaat Yıkılıyor

İzmir iline bağlı Karaburun ilçesinde, sit alanındaki inşaatın yıkımı başladı.

GÜNDEM 19.11.2019, 14:10
Tartışma Konusu Olan İnşaat Yıkılıyor

Karaburun Belediyesi tarafından mühürlediği halde çalışmalarını sürdüren inşaatta, kamyon ve iş makineleri ile yıkım yapıldığı öğrenildi.

İzmir iline bağlı Karaburun ilçesinde, 1. derece doğal sit alanında olması nedeni ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile "Yapı Kayıt Belgesi" iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

İlçeye bağlı Hasseki Mahallesi'nde, 1. derece doğal sit alanında süren inşaat ile alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile inceleme başlatılmıştı.

Karaburun Belediyesi tarafından mühürlenen ama buna rağmen çalışmalarını sürdüren inşaat ile alakalı ekipler düğmeye bastı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, imar barışı sisteminde yapılmış olan incelemede alanda iki Yapı Kayıt Belgesi oluşturulduğu anlaşılmıştı.

Binanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edilirken, yıkımı da başladı. Bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, gerçekleştirilecek çalışmalar ile alakalı bilgi aldı.

Karaburun Belediyesi'ne ait bir iş makinesi ve kamyon yıkım çalışmalarını başlattı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202