Tacizci Öğretim Üyesi İçin Karar Verildi

Yükseköğretim Kurulu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde görevli yapan öğretim üyesinin, kadın öğrencilerine tacizde bulunup cinsel saldırı girişimini yaptığı yönündeki beyanlar ile alakalı disiplin soruşturmasında kararını verdi.

GÜNDEM 17.10.2019, 17:36
Tacizci Öğretim Üyesi İçin Karar Verildi

Burdur MAKÜ'de öğretim görevlisi olan şahsın bazı kız öğrencilerine cinsel taciz teşebbüsünde bulunduğu ifade edilmişti. MAKÜ’de öğrenci olduğunu ifade eden bir kadın Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımında, uzun süredir bu psikolojinin yarattığı his ile yaşayamadığını, Mehmet Akif Üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerinden 2 tanesinin kendisi de dahil pek çok kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunduğunu ifade etmişti.

Bu iddialar sosyal medyada hızlı bir şekilde yayıldıktan sonra konu ile alakalı  MAKÜ Rektörlüğünce soruşturma başlatıldı. Üniversiteden yapılmış olan yazılı açıklamada, 5 Mart 2019’da konu ile alakalı disiplin soruşturmasının açıldığı ve bahsi geçen öğretim görevlisinin “kamu kralbet görevinden çıkarılma” cezasıyla YÖK’e bildirildiği ifade edildi.

YÖK de disiplin dosyasını görüştü ve taciz ile suçlanan akademisyeninin kamu görevinin sonlandırılması kararını verdi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202