Suriyeliler'in gönderilmesi için 3 ay süre tanındı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'dan gönderilmesi beklenen Suriyeliler için süreyi uzatarak 3 ay süre verdiğini açıkladı.

GÜNDEM 21.08.2019, 12:59
Suriyeliler'in gönderilmesi için 3 ay süre tanındı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu bir televizyon programında Suriyeliler hakkında da merak edilen sorulara yanıtlar verdi. İstanbul'da giderek artan Suriyeli nüfusunun şehrin yapısını bozduğu gerekçesi ile kayıtlı olmayan Suriyelilerin şehirden çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Verilen süre uzatıldı

İstanbul Valiliği tarafından Suriyelilerin şehirden çıkarılması için 20 Ağustos tarihine kadar zaman verilmişti. Ancak bu sürenin uzatıldığı ve 3 ay daha zaman tanıdıkları belirlendi. Şehirden çıkarılması planlanan toplam 500 Pashacasino bin Suriyeli olduğu belirlendi. Bunun üzerine çıkarılacak Suriyelilerin akıbeti merak konusu olmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 500 bin Suriyelinin Türkiye'nin çeşitli illerine eşit olarak yerleştirilmesinin beklendiğini açıklandı. 

Suriyelilere bu süreç içerisinde rehberlik çalışmaları yapılıyor. Süre sonuna kadar gerekli durumları yerine getirilmesi bekleniyor. Getirilmemesi halinde ağır cezalarla karşılaşacaklarının bilinmesi için çeşitli duyurular da yapılıyor. Suriyelilerin ise bu durumdan pek memnun olmadıkları ve İstanbul'dan gitmek istemedikleri öğrenildi. 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202