Suriye Sınırında Komanda Hareketliliği

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yapılacak olan muhtemele askeri harekattan önce Suriye sınırına komando sevkiyatı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 08.10.2019, 16:24 08.10.2019, 16:37
Suriye Sınırında Komanda Hareketliliği

Türkiye, sınır güvenliğinde tehdit oluşturan PKK ve uzantısı YPG terör örgütlerinin işgali altında olan alanların temizlenmesi ve alanın güvenli bir duruma getirilmesi amacı ile Amerika ile Ağustos ayı başında çalışma başlatmıştı.

2 ülkenin yapmış olduğu anlaşmalar kapsamında 12 Ağustos’ta Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesinde Müşterek Harekat Merkezi kurulmuştu. İki ülke ortak çalışmalar ile terör örgütlerinin kontrolünde olan kentler arasında 7 defa hava, 3 defa da ortak kara devriyesi yaptı.

Türkiye’nin, bölgeden teröristlerin çıkarılması için Amerika’ya Betvole verdiği süre dolunca Fırat’ın doğusuna askeri harekatın sinyali verdi. Türkiye’nin kararlılığından sonra dün sabah sularından itibaren Telabyad ve Resulayn kentlerindeki ABD askerleri, üslerini boşaltmaya başladılar.

Komandolar Sınırda

Amerşka askerleri çekildikten sonra Türkiye de sınır bölgesinde askeri sevkiyat hızını artırdı. Zırhlı araçların sevk edildiği Akçakale bölgesinde bugün öğle sularında da askeri personel sevk edildi.

Şanlıurfa istikametinden gelen ve Fırat’ın doğusuna yönelik harekât için görevde olacak komandoları taşımakta olan 5 otobüs, güvenlik önlemleriyle, Akçakale’deki TSK’ya ait üsse gitti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202