Soyer'in bugünkü not defteri: "Çiftçimiz merak etmesin"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından "Bu onurlu görevi sizler adına yürüttüğümü hiç unutmayacağım. Şeffaf, hesap veren yönetim anlayışından asla vazgeçmeyeceğim. İşte bugünkü not defterim." notu ile bugünkü not defterini paylaştı.

GÜNDEM 29.04.2020, 09:46
Soyer'in bugünkü not defteri: "Çiftçimiz merak etmesin"

'Başkanın Günlüğü'  adı altında her gün İzmirlilere virüs mücadelesini ve belediye icraatlerini anlatmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün de İzmirlilere bir mesaj paylaştı. 

Sevgili İzmirliler,

Günaydınlar, hepinize güzel bir gün diliyorum.

Koronavirüs sürecinde yaşadıklarımız bize tarımsal üretimin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nedenle krizin bu yana tarımı desteklemek için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Bazı meyve türlerinde dışarıdan mevsimlik işçiye ihtiyaç duyulduğu halde gelmeyeceği ve meyvenin dalında kalacağı endişesiyle harekete geçtik.

Kiraz hasadıyla başlayacağımız gönüllü dayanışma çağrımız büyük ilgi gördü. Dün yarım günde 99 gencin başvurduğunu öğrenince gençliğe inancımız bir kez daha pekişti.

Çiftçimiz merak etmesin.

Kirazı da, eriği de, şeftaliyi de bu imece sayesinde dalında bırakmayacağız. Yeter ki onlar üretmeye devam etsinler. Ürün bazında yeni destek paketlerini açıklamayı sürdüreceğim.

Yardım faaliyetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz. Dün 3 bin 612 aileye gıda paketi, 3 bin 150 çocuğumuza da süt ulaştırdık. Evinden çıkamayan 65 yaş ve üzeri engelli 23 abonemizin abonelik iş ve işlemlerini ekiplerimiz evlerine giderek gerçekleştirdi.

Maske gündelik hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Maskematikler aracılığıyla ücretsiz 50 bin maskeyi İzmirlilere ulaştırdık. Maske üretimini de yaptığımız düzenleme ve makinelerle daha da arttıracağız.

Sevgili İzmirliler güzel günlere az kaldı. Cuma dahil hafta sonu kısıtlama hazırlığına hazırlamamızı yine önceden yapalım, fiziki mesafeyi koruyalım, zorunlu değilsek evden çıkmayalım.

Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

Hoşça kalın, evde kalın, sağlıkla kalın.

Yorumlar (1)
Abdullah Akgul 4 yıl önce
Sayın başkan içinde meyve olan tarlama yaş itibariyle kendi araçımla dahi gidemiyorum. Zebze dikileçek ağaçlar bakım ister. Nasıl üretim yapaçağım.
22°
parçalı bulutlu
banner202