Sosyal Medya Bu Avukatı Konuşuyor

Sosyal medya, duruşma önce ve sonrasında neler yapılması gerektiğine dair çektiği videoyu paylaşan avukatı konuşuyor.

Sosyal Medya Bu Avukatı Konuşuyor

Sosyal medya yayınladığı videoda reklam amaçlı olduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan Avukat Fatma Begüm Kaçmaz’ı konuşuyor.

Bir hukuk ve danışmanlık ofisinin kurucu ve yönetici ortağı olduğu öğrenilen Avukat Fatma Begüm Kaçmaz, kendine ait Youtube kanalında, hukuki bilgiler verdiği videolarını yayınlamasıyla biliniyor.

En son yayınladığı video ise paylaşımın içeriği itibariyle sosyal medyada fazlaca tepki topladı. Lüks aracının içerisinde hazırlıkları gösterilerek başlayan video, Kaçmaz’ın adliyedeki görüntülerine yer vererek devam ediyor. Arka fonda müzik kullanılarak yayınlanan videoda, Kaçmaz’ın kullandığı eşyaların markalarına kadar her detaya yer verilmiş.

Yayınlanan videoda duruşmadan çıkan Kaçmaz takipçilerine yönelik, “Duruşmamız bitti, biliyorsunuz normalde duruşmalar çok uzun sürüyor. Bu arada küçük bir tavsiye, duruşmanızın olduğu günden bir gün önce mutlaka UYAP kontrolü yapın. Çünkü karşı taraf bir son dakika beyanı hazırlamış olabilir. Son dakika sürprizlerini engellemek için duruşmadan yarım saat önce burada olmanızda fayda var” şeklinde uyarılarda bulunuyor. Video Avukat Fatma Begüm Kaçmaz’ın, şoförü olduğu Casinomaxi düşünülen kişinin açtığı kapıdan lüks aracına binmesiyle son buluyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise video sahibi avukat kendi reklamını yapmakla suçlandı. Meslektaşları, Avukat Kaçmaz’ı , TBB Meslek Kurullarının “Avukat, salt ün kazandırmaya yönelen her türlü gereksiz davranıştan titizlikle kaçınmalıdır” içerikli 7’inci maddesi ve Avukatlık Kanunu’nun “Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır” içerikli 55’inci maddesine uygun davranmamakla eleştirdi.  

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202