Son dakika! İzmir depremle sallandı!

Son dakika! Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

GÜNDEM 28.01.2020, 14:29 28.01.2020, 15:53 Melis Çivici / [email protected]
Son dakika! İzmir depremle sallandı!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.

Manisa'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14.26'da yaşanan deprem, İstanbul'un yanı sıra İzmir ve Bursa'dan da hissedildi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 5.1, AFAD verilerine göre ise 4.8 olarak açıklandı.

​AFAD açıklamasında, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

​Çevre ilçelerden de hissedilen deprem sonrası Kırkağaç ilçesine yakın olan Akhisar’da vatandaşlar kısa süreli panik yaşandı. Panikleyen vatandaşlar bulundukları binaları terk ederek sokaklara döküldü.

Manisa Valiliği: Can kaybı, yaralanma, herhangi bir hasar yok

Deprem sonrası Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Açıklamada, "28.01.2020 tarihinde saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Gedüz: Tehlikeli durum iletilmedi

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü Akhisar olan 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi.

Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi" dedi.

​Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top ise bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu söyledi. İlk etapta edindiği bilgiye göre herhangi bir kayıp olmadığına değinen Top, "Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202