Son dakika... İzmir'de yangın!

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde, öğle saatlerinde çıkan yangının büyümesiyle bölgeye yakın evlerde oturanlar, dumandan etkilenerek evlerini boşaltmaya başladı. Bölgeye yakın bir sitede oturanlar, yangına 3-4 kilometre mesafede olduklarını ve Kaymakamlıktan bilgi geldiğini söyledi

Son dakika... İzmir'de yangın!

İHA'nın haberine göre, yangın öğle saatlerinde ilçeye bağlı Çile Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangın dolayısıyla bölgeye ekipler sevk edildi. Yangın sebebiyle Gümüldür yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması sebebiyle ekipler çalışmaları daha da hızlandırdı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına 17 arazöz, 7 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale ediyor. Çile Mahallesi'ni tehdit eden alevler dolayısıyla söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürdürülüyor.


Öte yandan kentin Seferihisar ilçesinde de makilik alanda orman yangını çıktı. Yangının ekipler tarafından kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.
Menderes ilçesindeki yangının büyümesiyle bölgeye yakın evlerde oturanlar ise, dumandan etkilenerek evlerini boşaltmaya başladı. Bölgeye yakın bir sitede oturanlar, yangına 3-4 kilometre mesafede olduklarını ve Kaymakamlıktan bilgi geldiğini söyledi.
Site yöneticisi Murat Bartıoğlu, "Kaymakam bey, sitenin boşaltılmasını söyledi. Herkesin anahtarları evinin kapısının üzerinde kaymakam aradığı zaman siteyi boşaltacağız. Tahliye halindeyiz. Yangının buraya 3-4 kilometre mesafede olduğu söyleniyor. Fakat dumandan çok etkilendik. İnsanlar nefes almakta zorlanıyor. Ondan dolayı siteyi boşaltacağız. Telaş hakim" dedi.
Site sakini Yaşar Şimşek ise, "Vatandaşları uyarıyoruz. Kaymakam beyden haber verdiği zaman evleri boşaltacağız. Gümüldür tarafına gidin dediler. Vatandaşların yol kenarında beklemesini söylediler" diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202