Son dakika! Demirtaş tahliye oluyor!

HDP eski EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu olarak yargılanıyordu. Yargılandığı davalardan birisinde tahliye kararı aldı.

GÜNDEM 02.09.2019, 16:49
Son dakika! Demirtaş tahliye oluyor!

Selahattin Demirtaş bir süredir hakkında açılan dava ve suçlamalar sebebiyle cezaevinde yargılanıyordu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu olarak yargılandığı davalardan birisinde tahliye kararı aldığı öğrenildi. Daha önce 19. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün 11. duruşması gerçekleştirildi. Sincan Cezaevi Kampüsü'nde davanın görüldüğü öğrenildi. Mahkeme tarafından gerçekleştirilen yargılamanın ardından davada tahliye kararı verildiği öğrenildi. 

Tahliye olmayacak

Selahattin Demirtaş hakkında şimdilerde kesinleşmiş 4 yıl 9 ay hapis cezasının bulunduğu biliniyor. Kesinleşmiş cezasının olmasından dolayı tahliye kararı verilmesine rağmen cezaevinden çıkamayacak. 

Selahattin Demirtaş 7 Eylül 2018 tarihinde yaptığı bir konuşma Betlike sırasında PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesi ile hakkında işlem başlatılmıştı. Aynı şekilde eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'de terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile aynı suçtan dolayı 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama süreçleri hala devam ediyor. Tahliye kararının alınmasından sonra avukatları tarafından açıklama yapıldı. Ancak kesinleşmiş hapis cezasının bulunmasından dolayı herhangi bir çıkış işleminin yapılmayacağı özellikle belirtildi. Diğer duruşmalarında alınacak karar şimdiden merak konusu haline geldi. Selahattin Demirtaş'ın kesin çıkacağı tarih hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202