Şırnak’ta 2 askerimiz daha şehit oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 askerimizin daha şehit olduğu valilik tarafından açıklandı. Yaralı sayısının 1 olduğu belirtildi.

GÜNDEM 21.08.2019, 23:03
Şırnak’ta 2 askerimiz daha şehit oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 askerimizin daha şehit olduğu valilik tarafından açıklandı. Yaralı sayısının 1 olduğu belirtildi. Silopi’de çatışmanın sürdüğü öğrenildi. Şırnak’ta “Şehit GK Süleyman Tosun” adı altında bir operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonda  Silopi’deki Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi bünyesinde bulunanların can sağlığını korumak ve güvenli bir ortam yaratmak amaçlandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bugün görev başına geçerek operasyonu başlattı. Çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olurken 3 askerimiz yaralandı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için havadan destek alınıyor.

Valilik son durumu açıkladı

Verilen yazılı demeçte şöyle deniyor:

"Şırnak İl Jandarma Komutanlığımız emir komutasında, Anadolucasino Silopi ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Kösreli Köyü bölgesinde TPAO çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen Şehit GK Süleyman Tosun operasyonunda, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığımız unsurları ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada 1 kahraman jandarma personelimiz yaralanmış olup, 3 kahraman jandarma personelimiz şehit olmuştur.

Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202