Simit-Gevrek Tartışmaları Alevlendi

Oxford İngilizce Sözlüğüne “simit” kelimesinin eklenmesiyle, İzmirlilerin başlattığı “Simit değil gevrek” tartışmaları alevlendi.

Simit-Gevrek Tartışmaları Alevlendi

Oxford’un İngilizce Sözlüğü’ne “simit” kelimesini eklemesini ardından, herkesin tartıştığı konuya dair açıklama yapan ünlü gurme Vedat Milor, “İngilizler bile Turkish bagel ifadesini bırakıp doğrudan simit derken İzmirliler hala gevrek diyor” ifadelerini kullanarak tartışmayı alevlendirdi.

Oxford İngilizce Sözlüğü'ne "simit" kelimesi eklendi ve yiyeceğin tanımlamasında "Pekmez ve susamla kaplı, Türkiye menşeli bir ekmek türü" ifadeleri kullanıldı. Bunun üzerine ünlü gurme Vedat Milor kendi sosyal medya hesabından, "Vatana millete hayırlı olsun! Oxford English Dictionary 'simit' kelimesini Türkiye menşeli pekmeze bulanmış, susamla kaplı bir tür ekmek olarak tanımlamış ve sözlüğe eklemiş. Evet, İzmir lobisi kaybetti. O kesin", "Yani İngilizler bile Turkish bagel ifadesini bırakıp doğrudan simit derken İzmirliler hala gevrek diyor" paylaşımlarını yaptı. Uluslararası gündeme simidin girmesi, dikkatleri simit yerine gevrek diyen İzmirlilere çevirdi. İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen, esnaflar ve vatandaşlar, İzmir gevreğinin simitten farklı olduğunu vurgulayarak yiyeceğe "gevrek" demeye devam edeceklerini belirtti.

İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen yaptığı açıklamada, "Biz İzmirliyiz. İzmir'in tarihinde bugüne kadar hep 'gevrek' denmiştir. İstanbul ile İzmir'i karıştırmasınlar" diyerek İstanbul simidi ve çıtır İzmir gevreğinin farkını anlattı. Erişen, Milor'un tweetleri üzerine de şöyle konuştu: "Vedat Bey'e selamlarımı iletiyorum. İzmir gevreğini kolay kolay ne ben ne de Vedat Bey değiştirebiliriz. Halk gevrek olarak biliyor, gevrek olarak da devam edecektir. Bunun coğrafi patentlerini de Allah nasip ederse alacağız. Gerekli bütün başvurularımızı yapacağız. İzmir gevreği gevrek olarak kalacaktır inşallah” diye konuştu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202