Serter’den Saldırıya Uğrayan Sengel’e Destek

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırıya uğrayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ciritoğlu Sengel’e destek mesajı yayınladı.

GÜNDEM 31.10.2019, 16:19 26.11.2019, 11:33 Melis Çivici / [email protected]
Serter’den Saldırıya Uğrayan Sengel’e Destek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırıya uğrayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destekler büyüyor. Saldırıyı kınayarak Sengel’e destek veren isimlerden biri de İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetimi Kurulu Başkanı Huriye Serter oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırıya uğrayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ciritoğlu Sengel’e destek mesajı veren İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, daha yaşanabilir bir dünya için ekonomi, siyaset ve sosyal yaşamda kadının gücünün değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kadının toplumda daha üst noktalara gelmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Huriye Serter, “Dünyanın iyi yetişmiş, donanımlı, güçlü kadınlara ihtiyaç var dediğimiz noktada maalesef her kesimde şiddet karşımıza çıkıyor ve kanaat önderi de olsa evde oturan kadın da olsa şiddete maruz kalabiliyor” dedi

Yapılan saldırıyla ülkenin kuruluş değerlerinin unutularak kadının yok sayıldığını ifade eden Serter, “Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırgana bir daha asla görev verilmemesini istiyoruz. Şiddet nereden gelirse gelsin hangi partiden gelirse gelsin karşısından olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyete yakışmayan hareketler bunlar. Şiddetle mücadele etmek için toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan erkekler ve Filiz Ciritoğlu Sengel gibi ayaklarının üzerinde durabilen güçlü kadınlar yetiştirmeliyiz. Şiddetle ancak bu şekilde mücadele edebiliriz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
21°
parçalı bulutlu
banner202