Selçuk Belediyesi Uğur Mumcu'yu anacak!

Uğur Mumcu, ölümünün 27'inci yılında Efes Selçuk'ta iki günlük etkinliklerle saygı ve sevgiyle anılacak.

GÜNDEM 22.01.2020, 15:56 Buse Erdil
Selçuk Belediyesi Uğur Mumcu'yu anacak!

Anma etkinlikleri 24 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da “Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü”  ile İstasyon Meydanı’ndan başlayacak.  “Uğur Mumcu Heykeli ” önünde son bulan yürüyüşün ardından heykel önünde “Susturamazlar” adlı müzik ve şiir dinletisi düzenlenecek. Öte yandan etkinliklerin arasında ''UĞUR'LAR Olsun'' isimli fotoğraf sergisi ve ''Bugün Ne Yazsam'' tiyatro oyunu da yer alacak.

“UĞUR’LAR Olsun”

  • 25 Ocak Cumartesi günü ise İstasyon Meydanı Carpouza Cafe Önü’nde 12.00-17.00 saatleri arasında “UĞUR’LAR Olsun” adlı fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergide faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınlar ve gazetecilerle ilgili cumhuriyet gazetesinin manşetleri yer alacak.

“BUGÜN NE YAZSAM”

  • Ankara’da arabasına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, Efes Selçuk Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak, “Bugün Ne Yazsam” tiyatro oyunu ile son bulacak. Uğur Mumcu’nun, “Bir Pulsuz Dilekçe” kitabından esinlenen Cumhuriyet Gazetesi Işık Kansu tarafından yazılan, yönetmenliğini Serkan Baştürk’ün yaptığı oyun Toprak Sahne oyuncuları tarafından sahnelenecek.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202