Sağlık Camiası Yasta!

Sağlık-Sen İzmir 2 Numaralı Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmir iline bağlı Torbalı ilçesinde meydana gelen menfur saldırı hakkında bir açıklamada bulunarak, saldırıyı çok sert bir biçimde kınadı.

GÜNDEM 30.12.2019, 23:35 31.12.2019, 00:00
Sağlık Camiası Yasta!

İzmir iline bağlı Torbalı ilçesinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi hekimlerinden Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal’i katleden zanlının polis ekiplerince yakalandığını ifade eden Başkan Ekrem Özdemir, sağlık camiasının derin bir üzüntü içinde olduğunu dile getirdi.

Özdemir yaptığı açıklamasında, İlçe Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park’ın, daha evvel 17 ayrı suçtan sabıkası olan bir şahısça gece saat 21.00 sularında evine zorla girilip, gasp edilmeye çalışıldığını ve ateşli silahla başından vurulduğunu belirtti ve ağır bir şekilde yaralanan Park’ın Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldığını, İlçe Müdürünün, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade etti.

Zanlının aynı mevkide yaşayan Torbalı Devlet Hastanesi hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Harun Gülcemal'in de evine gasp amacı ile girmeye çalıştığını ve saldırıda hekimin eşi Hatice Gülcemal'i silah ile vurup öldürdüğünü belirten Özdemir, Emniyet kuvvetlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda izi bulunan saldırganın daha sonra güvenlik kuvvetleri ile girdiği çatışmada bir polis memurunu yaraladığını, kısa süre sonra da yakalanarak gözaltına alındığını, zanlının yakalanmasının biraz da olsa içlerini rahatlattığını ama üzüntülerinin ve acılarının derin olduğunu, bilhassa sağlık çalışanlarına karşı yapılmış olan saldırıların ve bu tip menfur saldırıların bütün sağlık çalışanlarını çok üzdüğünü, bu vesileyle ilçe sağlık müdürü ve hekim eşine Allah’tan rahmet, yaralı polise acil şifalar dilediğini, ailelere ve bütün sağlık camiasına da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202