Sağlık çalışanları, virüsle insanüstü gayretle mücadele ettiler

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, geçtiğimiz bir yılda sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında çözüm bekleyen sorunlarının üzerine yenilerinin eklendiğini söyledi.

GÜNDEM 12.03.2021, 12:32
Sağlık çalışanları, virüsle insanüstü gayretle mücadele ettiler


Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, geçtiğimiz bir yılda sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında çözüm bekleyen sorunlarının üzerine yenilerinin eklendiğini söyledi. Demircan, "Bu sorunlar ister siyasi, ister bürokratik engeller diyelim gerçek olan, sağlık sosyal hizmet çalışanlarının demorolize oldukları, kendilerini sahipsiz hissettikleridir. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından bir ödül niteliğinde tavandan ek ödeme yapılması talimatı dahi maalesef ki çalışanlarımızı böldü. Ek ödeme geçmişte olduğu gibi bu hassas dönemde de hakkaniyetten uzak bir şekilde ödendi. İzin, tayin, emeklilik ve istifa gibi sosyal haklar kısıtlanırken tüm çalışanları kapsayan genelgeler, ek ödemenin dağıtımına geldiğinde çalışanlar maalesef sınıf sınıf ayrılıyor. 2021 yılının ilk çeyreği bitmek üzere, Sağlık Bakanımızın teklifi ile 2021 yılı 'Sağlık Çalışanları Yılı' ilan edilmişti. Sadece ilan edildi, taçlandırılmadı." dedi.


Pandemi ile mücadelede yüzlerce sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirten Demircan, şöyle devam etti: "Biz bugün pandemi döneminde ama, fakat, lakin demeyerek görevlerini yapan ve bu hastalık yüzünden vefat eden sağlık çalışanlarının amasız, lakinsiz, fakatsız şehit sayılmalarını gür bir sesle talep ediyoruz. Bir yıl boyunca gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları insanüstü gayretleri ile hastalıkla mücadele ettiler, halen de ne zaman son bulacağı belli olmayan bu virüsle mücadele devam ediyor. Sağlık çalışanları artık yoruldu. Emekliye ayrılan arkadaşlarının yerine sayıları 600 bini geçmiş atama bekleyen sağlıkçıların bir an önce atanmalarını bekliyorlar. Diğer taraftan sağlık çalışanı arkadaşlarımız ayrıştırmadan düzenlenecek 3600 ek göstergeyi, maaşlarla birleştirilen ve emekliliğe yansıtılacak ek ödemeyi, farklı istihdam modellerine son verilerek kadro beklentilerinin gerçekleşmesini, kreş sorununun çözülmesini, akademik kariyerlerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, liyakat ile atanmış idareciler tarafından yönetilmeyi, yardımcı ibaresinin kaldırılmasını ve uzmanlaşmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını, itibarlarının geri verilmesini, mesleki sorumluluk sigortasının hekim dışı sağlık çalışanlarını kapsamasını, pandeminin bahane edilerek çağımızın yönetici hastalığı mobbing uygulamalarına son verilmesini, sosyal tesislerin yurt genelinde sayılarının artırılmasını bekliyorlar. Biz de Demokratik Sağlık Sen ailesi olarak sağlık sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımızın haklı beklentilerinin ve taleplerinin takipçisi olduğumuzu muhataplarına sağlık çalışanlarının haklarını teslim etmelerini istediğimizi yineliyoruz."


14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle başta görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle andığını ifade eden Demircan, ailelerine de tekrar başsağlığı diledi. 2021 yılının tüm sağlık çalışanlarının beklentilerine karşılık bulacağı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202