Ruh Sağlığını Korumak Önemlidir

Prof. Dr. Zeki Yüncü, ergenlik ve gençlik dönemlerinde gençlere hassasiyet ile yaklaşmanın  önemli olduğunu ifade ediyor.

GÜNDEM 10.10.2019, 10:35
Ruh Sağlığını Korumak Önemlidir

1992 senedinden beri her sene 10 Ekim, toplumlarda ruh sağlığıyla ruh hastalıkları ile alakalı farkındalığın ve anlaşılırlığın arttırılması Betlike amacı ile  “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kutlanmakta.

Konu hakkında konuşan Prof. Dr. Yüncü, kişinin bedensel olarak ve ruhsal anlamda iyi olması haline ‘sağlıklı’ olmak dediklerini, bedensel sağlıkla beraber ruh sağlığına önem verilmesi gerektiğini, toplumda herhangi bir bireyde ruhsal sağlık sorunun olma ihtimalinin yüzde 20’lerin üstünde olduğunu, Her 5 kişiden 1 tanesinin herhangi bir zamanda depresif atak geçirebileceğini ve bazı bozukluklar yaşayabileceğini ifade etti.

Ruh sağlığı ile alakalı yasanın çıkacağını belirten Prof. Dr. Yüncü, Sağlık Bakanlığı tarafından ruh sağlığı ve rehabilitasyon merkezlerinin de tesis edilmeye çalışıldığını, ruh sağlığını korumak için insanlara eşit fırsatların yaratılması, eşit eğitim haklarının verilmesi, ekonomik ve sosyal beceri bakımlarından bireylerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini, gençlere hassasiyet ile yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
açık
banner202